Meerderheid Vughtenaren voor woningbouw op locatie Baarzenschool.

De uitslag laat geen ruimte voor interpretatie. Met een meerderheid van 83% stemde Vught duidelijk voor woningbouw in plaats van een grotere, nieuwe Lidl. De enquête werd door Progressief Liberaal Vught online geplaatst op de Facebook pagina van “Je bent pas een Vughtenaar als..”.

Ter verantwoording: Leden van de Facebook pagina hebben allemaal een band met de gemeente Vught. Bovendien kan iedereen maar één stem uitbrengen per Facebook account. Daarnaast is een aantal van 400 uitgebrachte stemmen representatief.

Al eerder in het proces van het plan “Hart van de Baarzen” hield de PLV een stemtafel bij de Lidl. Daar gaven omwonenden al aan het belangrijk te vinden dat er een goede supermarkt in de wijk blijft maar ook dat wat hun betreft de Lidl niet naar de overkant hoeft te verhuizen. Omwonenden maken zich ook zorgen over de veiligheid als straks de grotere Lidl meer publiek en daarmee ook meer verkeersbewegingen aantrekt. Ook maakt men zich zorgen over de parkeerplaats die straks vanaf de weg niet meer zichtbaar is en de 70 m lange wand die langs de Rouppe van de Voortlaan het straatbeeld gaat ontsieren.

Daarnaast vroeg de PLV via een interpellatiedebat aandacht voor het Didam-arrest. Dit arrest zorgt ervoor dat bij verkoop de locatie van de Baarzenschool Europees moet worden aanbesteed. Daarmee is het niet zeker dat de Lidl ook de grond kan kopen met alle gevolgen van dien. Tijdens de stemming over de voorlopige gebiedsvisie was dit gegeven nog niet bekend. De verandering maakt het logischer om op deze plek woningen te zetten. Blijkbaar vinden de Vughtenaren dat ook.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.