Bewonersavond Hart van de Baarzen

In 3 sessies werden omwonenden en belangstellenden bijgepraat over de vernieuwde plannen voor de omgeving van de Lidl en de oude Baarzenschool. Op deze locatie moeten een nieuwe sportzaal voor de Lichtstraat, een aantal woningen en mogelijk ook een nieuw winkelpand voor de Lidl komen.

Maar liefst 4 nieuwe varianten zijn er bedacht. Allen met een nieuw 2000 m2 groot pand voor de Lidl gesitueerd aan de Rouppe van der Voortlaan, enkele woningen aan de Hertoglaan en een sportzaal. Bij de bouw van de woningen wordt rekening gehouden met de hoogbouw aan de kant van de flats en de laagbouw aan de Brabantlaan.

De vraag was vooral waarom krijgt de Lidl zo’n groot pand en is daar wel behoefte aan in de wijk of bestaat er een risico dat de Lidl er verdwijnt als ze in het oude pand moeten blijven zitten. Omwonenden maken zich vooral zorgen over het aantal verkeersbewegingen en het gebrek aan parkeerplaatsen. Ook de veiligheid van de schoolgaande kinderen kwam ter sprake. Waar kunnen zij veilig oversteken en wat zijn hun looproutes.

Tenslotte riepen een aantal bewoners de wethouder op om de afspraken uit het verleden te respecteren.

Om de plannen van de gemeente te volgen is door omwonenden een belangengroep “Hart voor de Baarzen” gevormd. De fractie van Progressief roept belanghebbende op zich bij deze belangengroep aan te sluiten.

Volg de plannen op: Hart van de Baarzen

Belangengroep: Hart voor de Baarzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.