De gemeente geeft het goede voorbeeld: Zonnepanelen

Met een gezamenlijke motie hebben de fracties van PLV, CDA, Gemeentebelangen, VVD en SP het college opgeroepen actie te ondernemen met het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen en met name het plaatsen van zonnepanelen. In 2021 is er door de nieuwe coalitie geen enkele zonnepaneel op een gemeentelijk gebouw terecht gekomen en hetzelfde dreigt voor 2022.

Met de motie willen de indieners het onderzoek naar potentiele locaties stimuleren, voorkomen dat straks windenergie nog de enige optie is en de doelstelling van de RES niet worden gehaald.

De coalitiepartijen D66 en PvdA/GL toch doorgaans ‘groene’ partijen wilde wachten op een breed plan voor de verduurzaming van gebouwen en vonden dat in de door de coalitie zelf opgestelde begroting 2022 geen financiele ruimte was opgenomen voor zonnepanelen.

Zowel de PLV als GB gaven aan dat er financiele ruimte genoeg was in de begroting en dat met een post van 1,1 miljoen voor verduurzaming van gebouwen er toch ook ruimte moest zijn voor 60.000 euro om zonnepanelen aan te leggen. Mocht dat bedrag er niet zan dan kan de wethouder hier altijd voor naar de raad komen. Tevens vond de PLV dat uit de ambtelijke beantwoording blijkt dat het bedrag er wel is. De partijen hebben deze informatie allemaal vooraf gehad.

Bij de stemming bleek dat de motie unaniem werd aangenomen. Een mooie overwinning voor Vught!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.