Progressief Liberaal Vught kijkt uit naar nieuwe lokale omroep VOS

Nee niet de heer van de Vossen (PvdA/GL) of wethouder Yvonne Vos gaan een nieuwe omroep beginnen maar een combinatie van NOVO3 en VOS hebben samen onder de nieuwe naam VOS (Vughtse Omroep Stichting) een aanvraag gedaan voor de zendlicentie van de gemeente Vught. Afgelopen donderdag 18 november 2021 stond in de gezamenlijke commissie het advies om juist deze omroep de zendlicentie te gunnen op de agenda.

De heer Schreuder (VOS) lichtte als inspreker de raadsleden nog eens in over het proces en financien want met alleen het gunnen van de licentie zijn we er nog niet.

In de commissie betoogde raadslid Joris Vrensen dat bij Vught en zijn 3 prachtige dorpen, de vele faciliteiten en vooral dat we in Vught echt alles hebben ook een lokale omroep hoort. Een omroep met een goede volwaardige dienstverlening rondom lokale thema’s aangevuld met nieuws uit de regio want tenslotte Vught is geen eiland.

In de aanloop naar het advies had de raad de kaders vastgesteld en vanuit deze kaders zijn de 2 aanvragen (VOS en Avulo) beoordeeld. Hierbij kwam VOS als meest belovende partij naar voren. Gezien het doorlopen proces en de afweging die het college gemaakt heeft kan PLV instemmen met dit advies.

De vervolgstap is nu dat het advies wordt doorgezet naar het commissariaat van de media die binnen 8 weken een besluit zal nemen over daadwerkelijke toekenning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.