Persbericht

Dinsdag 6 juli 2021

Op 4 januari 2021 ben ik, voor D66 Vught, benoemd tot raadslid in Vught. Een succesvolle campagne met veel eigen inbreng lag hieraan ten grondslag. Met trots heb ik dit raadslidmaatschap aanvaard en ben van start gegaan met onderwerpen als het IHP, Sociaal Domein, Veiligheidsregio en recent nog de lokale inclusie.

In de aanloop naar de verkiezingen, de formatie maar ook tijdens mijn start als raadslid ben ik regelmatig tegen gebrek aan vertrouwen aangelopen. Er is een voortdurende discussie over de politieke inbreng en afspraken worden genegeerd. Dat in combinatie met de hiërarchische manier waarop de fractie functioneert en het gebrek aan dualisme maken het raadswerk voor mij binnen D66 Vught onmogelijk. Temeer omdat herhaalde beloftes om verbetering van de situatie binnen de fractie te bespreken niet worden nagekomen.

Vanavond heb ik de fractie en het bestuur van D66 Vught laten weten uit de fractie van D66 Vught te stappen en als zelfstandig raadslid de komende 4½ jaar invulling te geven aan dat wat ik van belang vind voor de gemeente Vught, de mensen die op mij hebben gestemd en de buurt waar ik woon. Ik heb mijn standpunt vanmiddag toegelicht aan de burgemeester van de gemeente Vught.

Afgelopen weken heb ik tijd en energie gestoken in het oprichten van een politieke partij “Progressief Liberaal Vught” kortweg “Progressief Vught”. Deze partij zal vanuit een progressief liberaal standpunt acteren in de Vughtse politiek. Hierbij rekening houdend met lokale belangen en aandachtspunten. Ik zal dit doen met in mijn achterhoofd de waarden en normen van D66 landelijk.

Met vriendelijke groet

Joris Vrensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.